cover

Inovacioni centar  (ICEF)

Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

ZA SARADNIKE ICEF-A
Korisničko ime:


Šifra:
Ideja
Vizija

Zbog svog naučnog i stručnog nasledja Srbija će kao član EU postati glavni regionalni tehnološki centar jugoistočnog dela EU. Kao najveća obrazovna institucija u domenu elektrotehnike u jugoistočnoj EU, ETF ce proizvoditi značajan broj mladih stručnjaka koji mogu osigurati tehnološki primat Srbije u regionu i značajnu ulogu u EU.

Misija

Misija ICEF-a je da u saradnji sa ETF-om omogući dalje naučno i stručno obrazovanje najperspektivnijih i najaktivnijih mladih stručnjaka na strateškim temama koji će svojim znanjem, idejama i delovanjem u Srbiji, EU i ostatku sveta osigurati da Srbija postane regionalni lider po broju investicija, startupova, patenata i naučnih radova iz oblasti delovanja ETF-a.

Strateški ciljevi ICEF-a

Usmeriti ICEF na naučno i stručno usavršavanje mladih kadrova i kroz njih osposobiti ICEF za ključne strateške projekte i investicije iz EU i sveta:

Indirektno će to privući i mnoge druge investitore. Zemlja koja ima visoku tehnologiju je vrlo atraktivna, a sa druge strane to znači da će ovi mladi ljudi koji diplomiraju najbolje poslove dobijati ovde. Dobijaće da rade i ostajaće ovde, da plaćaju porez državi i ovde će da prave familije, i ovde će da imaju svoju decu.” – prof. Вranko Kovačević, dekan ETF, izjava za В92 data povodom posete firme Mubadala iz UAE, jednog od najvećih svetskih investitora u visoke tehnologije, Oktobar, 2013.

ideja